Är du intresserad av att lämna in din ull och spinna ditt garn?

om ull2Vi på Båvens Spinnhus tar hand om din ull och förädlar den. Kostnaden beräknas utifrån den invägda råullen, därför är det viktigt att du sorterar ullen så att den blir ren ifrån halm och skräp, allt det som du inte vill ha med i ditt garn.  Både du och vi tjänar på att ullen är väl genomgången innan vi får den. Ren ull från friska får ger fint garn. Har du inga egna får eller tillgång till några kan du köpa ull av oss och spinna ditt drömgarn.

För tillfället har vi dock intagningsstopp på alpackafibrer. Vi spinner endast alpacka för eget bruk.

Välkommen att ta kontakt med oss!

 

Information om hur du lämnar in din ull:

  1. Du kontaktar oss på 0157-306 60, fyller i formuläret eller mailar oss på kontakt@bavensspinnhus.se
  2. Vi återkommer då med en planerad tidpunkt vi kan ta emot din ull.

Var finns vi?

Intill väg 57 i Sparreholm, mitt i Sörmland, hittar du oss. Med bästa möjliga angöringsplats delar vårt spinneri industriområde med Sparreholms Åkeri med asfaltsväg ända fram till entrédörren.

Kostnad?

Kostnaden utgår ifrån bruttovikten av din ull. Vi väger råullen när den kommer in till oss, därför är det viktigt att du sorterar ullen så att den blir ren ifrån halm och skräp. Både du och vi tjänar på att ullen är väl genomgången innan vi får den. Tänk på att ren ull från friska får ger fint garn.

Ps. Den minsta mängd ull vi kan ta emot är 5 kg.

Vad kan vi producera?

Vi kan bland annat producera kardflor och kardband till tovning och handspinning, en-, två- eller tretrådigt garn. En avgörande fördel med vår maskinpark är flexibiliteten att kunna bearbeta många olika slag av fibrer. Vill du bara ha kardflor finns en sidolinje med eget kösystem. Floren görs i vårt nya gamla kardverk Josephy Ego!

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till oss. Du är alltid varmt välkommen till Båvens Spinnhus!

Intresseformulär – Fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig inom kort!

logga_svart

Facebookinstagram